Resultats Debat constituent. Ens reunim amb les alcaldesses

Representants de l’equip impulsor del Procés constituent de Vilamajor (EI), s’han reunit avui dimecres, 24 d’octubre, amb les alcaldesses de Sant Pere i Sant Antoni. L’objectiu de la reunió ha estat presentar-los els resultats del primer Espai de debat constituent i la posterior consulta popular, que es va fer durant el dies 29 i 30 de setembre i 1 d’octubre, i, així, traslladar-los la veu dels veïns i veïnes que hi van participar.

A continuació, relatem, breument, el que s’ha tractat a la reunió sobre els temes que es van posar a debat i consulta popular.

Com a tema de caràcter general, l’EI ha plantejat que hi ha veïns i veïnes amb inquietud de participar en la decisió dels afers públics, la qual cosa queda reflectida en les preguntes que van ser la base de la consulta popular, i que van sorgir entre els mateixos veïns en els espais de debat.

En aquest sentit, i en temes d’incidència en la configuració de la fisonomia dels nostres pobles i dels seus serveis públics, caldria obrir espais de debat i participació. A aquesta aportació, les alcadesses consideren que no és possible fer consultes per totes les accions que es prenen en els municipis, ja que en sí són processos llargs, i que les consultes els endarreririen encara més.

Mobilitat

L’IE exposa que es van recollir diverses queixes del nou transport públic a demanda (les podeu consultar a la publicació dels resultats, en aquest mateix web). Sobre això, les alcadesses responen:

  • La valoració del nou servei de transport és positiva, ja que el nombre de peticions i serveis realitzats és elevat i creixent.

Sobre la proposta de la creació d’una xarxa de camins accessibles en bicicleta, a peu, cadira de rodes…

A Sant Pere:

  • Fruit dels pressupostos participatius, ja s’ha iniciat l’adequació del camí de Les Faldes al nucli

Sobre la proposta d’una via per bici, a peu, cadira de rodes, de Sant Antoni a Llinars:

  • Aquestes actuacions són molt cares i no depenen només dels ajuntaments (diputació, propietaris…)

Sobre el reciclatge a Sant Pere

  • S’ha licitat la concessió de recollida d’escombraries. A partir de gener, aproximadament, ho farà una empresa nova.
  • Fins ara, la recollida i el control de qualitat (garantir que el servei de recollida és l’adequat), ho feia la mateixa empresa, per la qual cosa, sempre es feia una valoració positiva. Per això, s’ha optat per concedir el servei a dues empreses: una que farà la recollida i una altra que en farà la valoració.
  • L’empresa encarregada de fer el control de qualitat farà dues campanyes a l’any de conscienciació i informació. També oferirà un agent cívic un dia a la setmana i un cap de setmana (cada setmana serà a un barri). Aquest agent vetllarà per al bon reciclatge i informarà els veïns.

Sobre la construcció d’un nou poliesportiu a Sant Antoni

  • L’ús dels espais públics estan subjectes a una normativa regulada pel POUM. Així, si es vol construir un nou poliesportiu a Sant Antoni, perquè se n’ha detectat la necessitat, només es pot construir a l’espai que hi ha al costat de l’escola Joan Casas, en ser l’únic de clau esportiva.
  • La construcció del nou poliesportiu tindrà dues fases: en la primera, es construirà una pista coberta. Aquesta pista la podrà utilitzar l’escola. En la segona, es completarà amb vestuaris i una sala polivalent que resoldrà el problema d’aforament de determinats actes que es fan al municipi. En total, tindrà un aforament per a 1600 persones.
  • Aquest projecte encara no s’ha presentat al plenari municipal i, per tant, encara no està aprovat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *