Ens posicionem davant la futura creació del Fórum cívic i social per al Debat constituent

Manifest de l’Equip impulsor del Procés constituent a Vilamajor envers la presentació del Consell assessor que haurà d’impulsar el Fórum cívic i social per al Debat constituent

Arran de la presentació del Consell assessor que va fer el president de la Generalitat, Quim Torra, dimarts, 23 d’octubre, l’Equip impulsor del Procés constituent a Vilamajor volem expressar que,

Per a nosaltres no hi ha un veritable Procés constituent, si no hi ha una veritable Força constituent.

La necessitat d’endegar un procés constituent esdevé per la progressiva decadència en què cau una societat de la mà dels seus dirigents. Per tant, la motivació bàsica d’iniciar un procés constituent prové de la necessitat que té la població de bandejar un sistema corromput, viciat, que manté una crisi generalitzada i continuada.

Així, la Força constituent és la força revolucionària que neix en la població quan anhela transcendir un vell ordre caduc, per establir un nou ordre respectuós amb les persones i els seus anhels legítims.

En el context català, el primer ordre caduc a desprendre’ns és el que ens imposa l’estat espanyol. I en segon lloc, és l’ordre que se’ns imposa de més a prop, i que continuadament ha fet ús de la corrupció, de l’abús dels béns comuns en benefici propi, i de l’empobriment dels drets bàsics de les persones (no volem oblidar tants i tants casos de corrupció i de péssima praxi política de classe política catalana, insensible a les penúries dels seu poble, i covarda en defensar-lo).

Des d’aquesta visió, ens és difícil creure que el govern de la Generalitat iniciarà un procés constituent que el pot deixar fora de les esferes de poder polític.

Però també som conscients, que el poble català no hem sabut mantenir la Força constituent, imparable i contundent que vam viure en la jornada de l’1 d’octubre, i que ens faria encetar un veritable Procés constituent.

En aquest sentit, reconeixem que la Generalitat té capacitat de convocatòria en tenir tots els recursos materials per arribar a tothom.

Així, la nostra posició és comprometre’ns en fer créixer la força popular a Vilamajor, i donar suport a la iniciativa de la Generalitat,

tot esperant que, de mica en mica, la gent anem despertant i esperonant-nos, comprometent-nos activament i de forma sobirana a decidir com volem el nou país.

No és un suport incondicional al govern de la Generalitat. És un “a veure com van les coses”, per continuar treballant en el que creiem: la construcció d’un poble fort i combatiu, alegre i sobirà.

Vilamajor, 24 d’octubre de 2018

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *